The Butterfly Aviary is located at the center of the Butterfly Pavilion, shaded by its defining golden roof. The polygonal architecture is an artificial eco-system, and its rainforest biotope – populated with countless butterflies – is housed inside a sealed climate skin.
The biosphere’s steel structure is clad with an all glass façade construction, providing just a minimal barrier between inside and outside.

Organic skylights provide spectacular views into the shading structure and allow shadows of the golden leaves to enter the aviary. The light that enters and the shadows this creates define the mood inside the biotope.

The design combines a wealth of aesthetic stylistic elements in an interdisciplinary architectural language that spans space and cultures. Numerous installations and small structures, light and media objects, unusual plants and a musical soundscape it gives rise to a holistic, multisensory experience.